Zásady ochrany osobních údajů

Kdo jsme

Provozovatelem blogu o šití, pletení a háčkování a eshopu s autorskými střihy na webové adrese https://www.prosikulky.cz a zpracovatelem osobních údajů je společnost Prošikulky.cz s.r.o., IČO: 06673368, se sídlem Franklinova 922, 460 15 Liberec, Česká republika, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Ústí nad Labem, spisová značka C 40798.

Jaké osobní údaje sbíráme

Komentáře

Pokud napíšete na webu komentář nebo dotaz / odpověď do Poradny, sbíráme data uvedená ve formuláři (jméno, emailová adresa). Dále pak IP adresu ze které se připojujete a identifikaci vašeho prohlížeče (browser user agent) – tyto údaje nám pomáhají bránit se spamu a filtrovat podezřelé komentáře a zprávy.

Anonymizovanou podobu emailu (tzv. hash) můžeme odeslat externí službě Gravatar, abychom zde ověřili váš případný profil v diskusi. Zásady zpracování osobních údajů službou Gravatar najdete na adrese https://automattic.com/privacy/. Po schválení komentáře administrátorem se veřejně zobrazuje váš profilový obrázek u daného komentáře.

Média

Pokud nahráváte na Prošikulky nějaký obrázek, ujistěte se, že jste ze souboru odstranili lokační data (EXIF GPS). Obrázky nahrané na Prošikulky mohou být veřejně staženy a pokud obsahují lokační data, kdokoliv je může vidět.

Kontaktní formulář – newsletter

U článků nebo ve speciální sekci Newsletter se můžete přihlásit k odběru novinek z Prošikulky emailem. Sbíráme zde vaše jméno a příjmení a emailovou adresu. Odběr novinek musíte následně potvrdit kliknutím na odkaz, který na zadaný email zašleme. K odběru novinek dojde až po úspěšném ověření emailu (double opt-in). Novinky zasíláme maximálně 1 týdně, jedná se zejména o upozornění na nové články, novinky na webu, slevové kupóny do eshopu apod. Pokud si nadále nepřejete novinky dostávat, stačí kliknout na odkaz pro odhlášení novinek, který je v každém zaslaném emailu. Případně nám napište svůj email na adresu soukromi@prosikulky.cz a my váš email a osobní údaje z databáze smažeme.

Cookies

Pokud na webu napíšete komentář, uloží se do cookie vaše jméno, emailová adresa a adresa webu. Toto uložení informací vám usnadňuje práci s webem a u dalšího komentáře už nemusíte údaje znovu vyplňovat. Platnost této cookie je jeden rok.

Pokud máte na Prošikulky zaregistrovaný účet a přihlašujete se, uložíme si dočasnou cookie pro ověření vašeho prohlížeče. Tato cookie neobsajuje žádné osobní údaje a je smazána, když zavřete prohlížeč.

Když se na webu přihlásíte, uložíme několik cookies, které obsahují informace o vašem přihlášení a nastavení zobrazení. Cookie s údaji o přihlášení má platnost 2 dny, cookie s nastavením zobrazení má platnost jeden rok. Pokud zaškrtnete při přihlášení možnost “Zapamatuj si mě”, údaje o přihlášení budou mít platnost 2 týdny. Po odhlášení z účtu se cookie s údaji o přihlášení smaže.

Eshop a objednávky

Pokud si objednáváte střihy v našem eshopu, potřebujeme pro vyřízení vaší objednávky některé osobní údaje. Pro vyřízení objednávky musíte zadat jméno, příjmení, emailovou adresu a telefonní číslo. Na zadaný email vám po zaplacení objednávky zašleme elektronické střihy a fakturu za dodané střihy. Telefonní číslo si ukládáme pro případ, že by nefungovala emailová adresa (např. v důsledku překlepu při zadávání). Odesláním objednávky vaší emailovou adresu zařadíme k odběru novinek pro stávající zákazníky (nové střihy na eshopu, slevodé kupóny, aktualizace zakoupených střihů apod.). Novinky zasíláme emailem maximálně jednou týdně a odběr je možné kdykoliv odhlásit kliknutím na odkaz v emailu nebo stačí napsat na soukromi@prosikulky.cz a váš email z rozesílky novinek vyřadíme. V ojedinělých případech zasíláme na váš telefon slevový kód jako poděkování za objednávku. Pokud si nepřejete dostávat SMS se slevovými kódy, stačí napsat na email soukromi@prosikulky.cz a my váše telefonní číslo z rozesílky vyřadíme.

Vložený obsah z externích stránek

Některé články mohou obsahovat tzv. vložený obsah (např. videa z Youtube, externí obrázky, externí články apod.). Tento externí obsah se chová stejně, jako by uživatel navštívil externí stránku, odkud je obsah do článku vložen. Tyto externí stránky mohou shromažďovat data o vaší návštěvě, používat cookies, vkládat sledovací kód třetích stran nebo měřit vaše interakce s externím obsahem, pokud jste na externí stránce přihlášeni.

Měření Google Analytics

Pro sledování a vyhodnocování návstěvnosti, zdrojů odkud uživatelé na Prošikulky přicházejí a analýzu chování uživatelů používáme měření Google Analytics. Podrobné zásady zpracování a ochrany osobních údajů službou Google Analytics, návody jak zakázat sledování ve službě Google Analytics nebo jak si ze služby Google Analytics stáhnout svá osobní data najdete v následující nápovědě: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=cs. Údaje ve službě Google Analytics jsou uchovávány po dobu 50 měsíců od poslední návštěvy.

Měření Facebook Pixel

Pro účely reklamy je na Prošikulky nasazen Facebook Pixel, který odesílá data o vaší návštěvě Facebooku. Na základě vaší návštěvy na webu pak cílíme reklamní kampaně na Facebooku. Detailní informace o nastavení reklamy, kterou vám Facebook zobrazuje najdete zde: https://www.facebook.com/help/568137493302217.

S kým sdílíme vaše údaje

Pro bezchybný provoz webu Prošikulky sdílíme v nutném rozsahu některá data s externími dodavateli služeb.

Partner Důvod sdílení údajů
Google Data z analýzy webových stránek získaná z cookies, za účelem marketingu
Facebook Data z analýzy webových stránek získaná z cookies, za účelem marketingu
Seznam Data z analýzy webových stránek získaná z cookies, za účelem marketingu
Active 24 Provoz serveru Prošikulky, provoz databáze, zpracování logů serveru
ComGate Payments Provoz platební brány eshopu Prošikulky
Metorik Údaje o objednávkách z eshopu, statistiky a analýzy prodejů
Amazon Zasílání emailů, novinek a SMS přes infrastrukturu Amazon AWS
Solitea Vytváření faktur pomocí aplikace iDoklad
Integromat Automatické párování plateb na účtu a vyřizování objednávek, předávání dat k fakturaci
Duel Účetní software

Jak dlouho uchováváme vaše data

Pokud na webu napíšete komentář, je tento komentář a jeho metadata uložen na pořád.

Data registrovaných uživatelů uchováváme v uživatelském profilu. Uživatel si může kdykoliv data zobrazit, změnit nebo smazat (kromě změny uživatelského jména). K datům mají přístup administrátoři webu, což jsou výhradně zaměstnanci provozovatele webu, kteří byli proškoleni jak zacházet s osobními údaji.

Vaše práva

Pokud máte na Prošikulky účet nebo jste na webu zadali komentář, můžete požádat o export všech osobních údajů, které o vás ukládáme vč. všech dat, které jste nám poskytl(a). Můžete také zažádat o smazání vašich osobních údajů, které shromažďujeme. To se netýká dat, která jsme povinni uchovávat z administrativních, legálních nebo bezpečnostních důvodů (např. účetnictví).  Pokud potřebujete zaslat export vašich dat nebo zažádat o jejich smazání, napiště váš požadavek na email soukromi@prosikulky.cz.

V případě porušení povinností Prošikulky se můžete obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů

Ochrana dat

Snažíme se o maximální zabezpečení vašich dat. Prošikulky běží na open source platformě WordPress, na zabezpečeném https protokolu, tj. veškerá komunikace mezi vaším počítačem a serverem Prošikulky je zabezpečená a šifrovaná. Instalujeme vždy poslední verze software, které opravují případně chyby. K vašim osobním údajům na úrovni administrace systémů mají přístup pouze zaměstnanci Prošikulky.cz s.r.o. Pro interní komunikaci používáme zabezpečené aplikace a kanály. Kde to je možné, využíváme dvoufaktorové ověření pro zvýšení zabezpečení externích systémů a aplikací.

Další informace

Pokud vás zajímají další informace nebo potřebujete vysvětlit tyto Zásady zpracování osobních údajů, kontaktujte nás:

Prošikulky.cz s.r.o.

Franklinova 922, 460 15 Liberec

Email: soukromi@prosikulky.cz

Nelze přidávat komentáře.